GAS STATION

LOCATION:  PLOT 1268 MABUSHI DISTRICT, ABUJA.

ROLE: COMPREHENSIVE CONSULTANCY.

e-energy-design

Our team, a group of professionals who collectively worked together to design this contemporary filling station that covers a gross area of 1463.3sqm sitting on a land area of 3001.64sqm.

The design team initially designed the office building and pump area roofing to be at the same level but later decided to step down the canopy over the pump area to reduce the effect of the driving-rain.

The team introduced an inclined steel stanchion that supports the canopy at the end and it is interfaced with the office building make a statement of fuel pump nozzle dispensing fuel which is the concept of the design.

The office building has one suspended floor design which has an all glass front that goes from ground floor to the first floor ceiling to create a feeling of openness within the store and office space by allowing natural light in to the building making it energy efficient.

The design team also creates a lube bay for regular car servicing and also a drive through contemporary automated car wash area behind the mart.

The design team introduced green area at the upper floor level and series of soft landscape within the site to reduce heat intensity within the site.